KONST

Vi arbetar med inköp av konst till offentliga miljöer i Sigtuna kommun, utställningar och program med fokus på samtidskonst.

Upptäck den offentliga konsten i Sigtuna kommun
Gå en konstpromenad och upptäck den offentliga konsten! Vi har i en enkel broschyr skapat tre olika promenadstråk med offentlig konst, i områdena Märsta centrum, Midgårdsdalen & Valsta och Sigtuna. Kanske upptäcker du ett nytt verk på din promenad?  Ladda ner konstbroschyren här.

Valsta &Konst
Se samtidskonst, ta del av spännande konstprojekt och skapa själv i vår stora luftiga ateljé. www.valstakonst.se

Artist in Residence Sigtuna
Vi startade 2019 ett Artist in Residenceprogram för konstnärer som är intresserade av att, under en period, bo och verka utifrån platsen Sigtuna. 2019 var ett första pilotprojekt där huset Urmakaren, Stora gatan 51 i Sigtuna blev ett tillfälligt hem för en konstnär. Förra året var konstnären Amanda Cardell Artist in Residencekonstnär hos oss. Vi vill skapa en generös mötesplats för konstnärligt utbyte mellan konstnärer och lokalsamhälle, och stödjer projekt som får ta tid att växa fram. 2020 kommer inte något Artist in Residence att genomföras p g a rådande situation med Coronapandemin. Men vi hoppas kunna genomföra det nästa år igen.